27 ud af 35 dagblade er nu FSC-mærkede

Den 1-11-2010 bar 27 dagblade FSC-mærket. Denne store opbakning til bæredygtigt papir er helt unik og ses ingen andre steder i verden. Vi arbejder nu på en kampagne til at styrke branchens miljøprofil og søger gode ideer fra vores medlemmer.

For et år siden startede Pressens Fællesindkøb et pilotprojekt, der havde til formål at styrke branchens miljøprofil udadtil. Projektet førte til, at tre dagblade blandt de første i verden kom til at bære FSC-mærket. Projektet medførte også stor opbakning fra vores papirleverandører. Allerede i sommeren 2010 kunne vi tilbyde mærkningen til alle danske dagblade, der bliver trykt på 42,5 g papir.

Kampagne for at styrke branchens miljøprofil
Siden 1. august 2010 er dagbladene blevet mærket i en lind strøm, således at 27 dagblade i dag bærer mærket, og yderligere tre vil formentlig støde til inden for kort tid. Det er vores forventning, at vi kan fortsætte opbakningen fra både papirleverandører og dagblade ind i 2011. Dermed er der grundlag for en kampagne, som understøtter det oprindelige mål, nemlig at styrke branchen miljømæssige profil.

Sig til hvis du har kampagneidéer
Har du ideer til sådan en kampagne, er du velkommen til at kontakte Thomas Isaksen, adm. direktør i Pressens Fællesindkøb, på telefon 33 97 40 00 eller mail tki@ddpff.dk eller Søren Winsløw, teknisk chef i Pressens Fællesindkøb, på telefon 33 97 42 29 eller på mail sw@ddpff.dk.

Hvis du vil vide mere
Læs mere om hvordan Pressens Fællesindkøb sætter en høj standard for miljøet.

Få information om CO2 belastningen ved avislæsning.

Læs om hvordan FSC har fokus på miljø, økonomi og sociale forhold.

 

     

 

 

Årligt arkiv