Bornholms Tidende tjener godt på fællesaftaler

Branchesamarbejdet gør det nemmere at udgive aviser på Bornholm

Normalt vil det være noget af en udfordring at drive en omkostningseffektiv avisproduktion på en ø, men for Bornholms Tidende har medlemskabet af Pressens Fællesindkøb elimineret eventuelle handicaps med hensyn til priser og levering. Den nye returpapirordning medførte fx nærmest en fordobling af trykkeriets hidtidige afregningspris.

Benytter hele paletten af ydelser

Bornholms Tidende har lige siden starten i 1917 været et aktivt og engageret medlem af Pressens Fællesindkøb, og mener da også at have fået et godt udbytte af investeringen: ”Generelt er vi rigtig godt tilfredse med samarbejdet, der foregår yderst professionelt. Og for vores forretning har det afgørende betydning, at vi kan indkøbe alt vores papir til de samme priser, som de store koncerner kan opnå”, fortæller Bjarne Pedersen, direktør for Bornholms Tidende. ”Vi kører en bred forretning og dækker nærområdet med alt, hvad der har med aviser, ugeaviser og reklametryk at gøre. Derfor trækker vi også på hele paletten fra Pressens Fællesindkøb, som leverer ca. 90% af vores forbrugsvarer – resten aftages fra kunder og lokale handlende. Priserne på ark- og rotationspapir er blandt de billigste i Europa, og der har aldrig været problemer med at få leveret fra dag til dag.”

Fællesaftaler medfører store fordele

Det kræver megen tid at følge med i priserne på returpapir og aluminium og løbende handle individuelle aftaler på plads. Hos Bornholms Tidende er man derfor godt tilfredse med nu at slippe for dette arbejde og tilmed få forhøjet afregningspriserne mærkbart: ”På trykkeriet har vi ikke engang skullet ændre procedurer for returprocessen”, konstaterer Bjarne Pedersen. ”Vi samler fortsat bare det hele på nogle paller, som så afhentes af en vognmand. Det eneste, der er ændret for os, er at vognmanden er udskiftet og det er et betydeligt større beløb, der ryger direkte ind på bundlinjen.”

FSC® C028215 serveret på et sølvfad

FSC-logoet ses på en lang række af produkterne fra Bornholms Tidendes trykkeri, og det er da også en ordning, Bjarne Pedersen er meget tilfreds med: ”Vi fik så at sige hele FSC-programmet serveret på et sølvfad, og det har lettet vores arbejde kolossalt, at vi bare har kunnet læne os tilbage og tilslutte os.”
En anden service som Bornholms Tidende også benytter flittigt er benchmarking på det tekniske område – fx måling på rotationer: ”Vi deltager altid, når den slags samarbejde tilbydes. Det giver meget at kunne måle sin kvalitet op mod andre, og på den måde hjælpes vi med at løfte hinanden fagligt og forretningsmæssigt.”

 

Bjarne Pedersen er direktør for Bornholms Tidende og næstformand i Pressens Fællesindkøbs bestyrelse.

 

 

Årligt arkiv