God dialog om logistikken - også over Sundet

Forbedrede vilkår trods øget pres
Malmö Tidningstryck er en del af Rotationen Nykøbing F og har sammen med de sjællandske trykkerier været aktive i udviklingen af den nye logistikordning fra starten. Trods de store udfordringer og et øget pres på ressourcerne i Pressens Fællesindkøb oplever trykkerichef Jan Ruff forbedrede vilkår - bl.a. i forbindelse med specialleverancer.
 
2,5 mio. dagblade og ugeaviser på ugeplanen

Malmö Tidningstryck står bl.a. for produktionen af de skånske dagblade, Metro Skåne, City (gratisavis i Malmö), Lokaltidningen Sverige samt weekend-udgaverne af JP og EB. Og hertil kommer naturligvis en del mindre ad hoc opgaver. Så de ca. 30 ansatte holder trykkeriet kørende for fulde omdrejninger 24/7. Derfor var Jan Ruff også glad for at få mulighed for at præge udviklingen af Pressens Fællesindkøbs nye logistikordning via deltagelse i en arbejdsgruppe: "Det tætte samarbejde mellem logistik-arbejdsgruppen og Pressens Fællesindkøb gør, at vi kan tage fat i problemer og fejl og få dem rettet med det samme. En væsentlig forbedring var fx faste leveringstider. Vi er nu er garanteret levering mellem kl. 8-12, hvor vores folk er klar til at tage imod".

 
Som blommen i et æg
 
Selv om det nye online bestillingssystem lader vente lidt på sig, skaber det ikke problemer for Malmö Tidningstryck. Nærmest tværtimod, mener Jan Ruff: "Vi ved godt, at andre har betydeligt større udfordringer med omlægningerne, men vi har været særdeles heldige. Lige nu ringer vi bare og bestiller via telefon, og medarbejderne hos Pressens Fællesindkøb er utroligt fleksible og hjælpsomme. De laver om, rykker, koordinerer osv. på vores vegne. Så vi føler os som blommen i et æg. Desuden har vi nogle dygtige svenske chauffører,  der leverer direkte fra papirfabrikkerne. De er vant til at køre med papir og tryk, og jeg har kun en enkelt gang modtaget en skadet rulle. Men der er jo også udarbejdet nogle klare retningslinjer for, hvordan det skal håndteres, så det var helt problemfrit".
 
Gode aftaler på specialpapir
 
Hos Malmö Tidningstryck oplever man, at de svenske kunder gør lidt mere for at skille sig ud fra mængden. For Jan Ruff betyder det, at han skal bestille en del mere specialpapir end tidligere: "Efterspørgslen på kvaliteter, der ligner heatset, er stigende. Før bestilte og hentede vi selv 60-70 gram papiret på Holmen, men i dag ringer jeg bare til Bettina (Dahl) fra salgsafdelingen hos Pressens Fællesindkøb, når jeg står med en kunde med et særligt behov. Hun ved præcis, hvem der kan levere hvad - også selv om det er noget, hvor man tænker: 'det har jeg vist aldrig hørt om før'. Pressens Fællesindkøb stiller en stor viden til rådighed, og skaffer os også nogle bedre priser, end vi selv kan forhandle hjem. Og så får vi lynhurtigt leveret varen på stedet".
 
Erfa og videndeling styrker forretningen
 
Når krybben er tom, plejer hestene at bides. Men i trykkeribranchen er Pressens Fællesindkøb med til at sikre et kontinuerligt samarbejde og udveksling af kritiske informationer mellem de konkurrerende selskaber, mener Jan Ruff: " Pressens Fællesindkøb virker som et solidt mellemled, der kan indsamle informationer og fastholde en dialog om de nødvendige forandringer, branchen må igennem. Det seneste år har 40 gr papiret fx været i fokus, og her fandt Pressens Fællesindkøb ud af, at vi var flere, der havde de samme problemer med papirkvaliteten. De kunne så relativt nemt presse leverandørerne til at finde en løsning - hvilket havde været betydeligt sværere, hvis det enkelte trykkeri skulle køre sagen selv". 
 
Malmø også med på returordninger
 
I praksis har vores svenske kolleger på Malmö Tidningstryck præcis de samme medlemsfordele i Pressens Fællesindkøb som de danske trykkerier. Selv alu- og returpapirordningen kører hinsidan: "Når vi udover vore aftalte dage, skal have hentet returpapir eller alu-plader, ringer vi bare selv til genbrugsselskabet, og så står de her kort tid efter. Der er aldrig problemer med tømning. Og priserne er også helt klart bedre, end det vi havde tidligere. Økonomisk set har vi mange fordele af at være en del af Pressens Fællesindkøb ", slutter en godt tilfreds Jan Ruff.
 
 
Fakta om Malmö Tidningstryck
 
Malmö Tidningstryck AB ejes 100 % af det danske selskab Rotationen Nykøbing F A/S. Trykkeriet kalder sig selv for ”Skånes snabbaste press”, og producerer da også på den sidste nye type trykpresse – en KBA Commander, som leverer op til 85.000 aviser i timen med en uovertruffen kvalitet i tabloid, broadsheet og 1/4–fals.
 

Årligt arkiv