Øget efterspørgsel presser papirpriserne op

Recessionen er så småt ved at slippe grebet i vores økonomi, forbrugertilliden vender tilbage og med den købelysten. Med øget efterspørgsel i markedet bliver priserne presset opad. Dette gælder også på papirmarkedet.

Kære medlemmer

Vinteren er endelig ved at slippe grebet, og snart skinner solen på os over det ganske land. På samme vis er recessionen, så småt, ved at slippe grebet i vores økonomi, forbrugertilliden vender tilbage og med den købelysten. Med øget efterspørgsel i markedet bliver priserne presset opad. Dette gælder også på papirmarkedet.

 

Priser på avispapir forbliver konstante i 2010 for medlemmerne

Internationalt er der for tiden store stigninger på avispapiret. Mellem 20-25% er ganske almindeligt. Foreningsstrukturen i Pressens Fællesindkøb sikrer os imod den slags markedsudsving, og medlemskabet af foreningen kommer til ekstra stor gavn i denne situation. Medlemmernes priser på avispapir forbliver således konstante i 2010, og der er udsigt til yderligere bonusudbetalinger hen mod nytår. Det er godt nyt for de danske aviser og trykkerier.

 

Varsling om prisstigning på avispapir i 2011 og på finpapir i 2. halvår af 2010

Dog må vi varsle om, at de rekordlave priser på avispapir i 2010 ikke varer ved i al evighed. Allerede i 2011 må der påregnes stigninger. På finpapir siden må vi allerede nu advare om prisstigninger på 4-8 % henover 2. halvår af 2010.

 

Snart får alle landets dagblade tilbudt FSC-mærket avispapir

På miljøsiden har FSC-mærkningen (Forest Stewardship Counsil) af avispapiret nu kørt med god erfaring i et halvt år på tre aviser. Nu udvides FSC-projektet til fase 2, hvor alle landets dagblade tilbydes FSC-mærket avispapir fra og med den 1. august i år. De første 10-12 dagblade er vendt positivt tilbage, og resten forventes at melde tilbage inden for kort tid. Hvert deltagende medlem vil udpege en projektansvarlig, der sammen med vores tekniske chef, Søren Winsløw, gennemgår projektet mhp. forankring af procedurer og medarbejderuddannelse.

Vi ser frem til et godt og grønt medlemssamarbejde hen over sommeren og ønsker alle vores medlemmer en god sommerferie, når den tid kommer.

  Med venlig hilsen

  Thomas K. Isaksen
  Adm. Direktør

Årligt arkiv