Øget salg af finpapir trods stigende papirpriser

Papirfabrikkerne er begyndt at skrue ned for kapaciteten og udbuddet. Det betyder længere leveringstider og stigende priser, men trods dette er vores salg af finpapir i ruller på det seneste gået op i forhold til sidste år.

Året begyndte med betragtelige prisfald, da vi introducerede Soporcel som ny leverandør af offset ruller. Men i 2.kvartal var prisudviklingen på finpapir i ruller og ark for opadgående. I september har papirleverandørerne gennemført den 3. prisstigning, men så skulle det formentligt være den sidste i denne omgang. Trods prisstigninger er Pressens Fælles-indkøbs salg af offsetruller og forbedret 60 g avispapir steget siden april. Især 3. kvartal har indtil videre været positiv med en stigning på 30 % i forhold til samme periode sidste år.

Kortere leveringstider til foreningens medlemmer
Begrænset udbud af papirkvaliteter og kapaciteten på markedet er begyndt at resultere i lange leveringstider og delvise allokeringer. Det skyldes, at papirfabrikkerne rundt omkring skærer ned, fordi det ikke kan betale sig for dem at have et bredt sortiment og stort lager. Det kræver en omstilling for kunderne, som har været vant til at bestille opgaver med kort varsel. Men med vores lagre har vi mulighed for at hjælpe vores medlemmer og have de mest brugte gramvægte og rullebredder på lager, så du kan få papir til alle jeres opgaver.

Sikring af de bedst mulige priser og vilkår
Hvert år indgår vi årsaftaler med verdens største papirproducenter. Det stærke sammenhold mellem de danske aviser gør, at vi år efter år kan forhandle os frem til nogle af verdens allerbedste priser på avispapir, finpapir og andre forbrugsvarer. Vi samler styrken ét sted og forhandler os på den måde til et lavt prisniveau og gode leveringsvilkår. Vi ser det som en del af vores opgave at sørge for, at medlemmerne altid har konkurrencefordel og får bonus.

Mere information
Priserne for finpapir i ruller og ark kan du finde på vores hjemmeside (kræver login). Du er også velkommen til at henvende dig til Bettina Dahl, salgschef i Pressens Fællesindkøb, på bd@ddpff.dk eller 33 97 42 27 vedr. priser og leveringstider. I salgsafdelingen kan du altid få support til indkøb og logistik.

Vi har en række samhandelspartnere, som forhandler finpapir til fornuftige medlemspriser, bl.a. Papyrus, MAP Antalis, CC&CO og Arctic Paper

Vi leverer ikke kun finpapir og avispapir til vores medlemmer, men har en bred vifte af andre relevante forbrugsprodukter