Vellykket arrangement og nyt returplade system

FRISKPRESSET er på gaden med en juleudgave, men du kan også læse om nyt retursystem for CTP-plader, de vigtigste pointer fra IFRA Expo, seneste nyt om FSC-mærkningen og krav til uddannelseslog.

 

Kære medlemmer

Det er december, og sneen falder sagte over vort land. Guirlander pryder butiksvinduerne, og bybilledet vidner om både trængsel og alarm. Julen står for døren, og kataloger, pjecer og frisktrykte aviser skal ud til alle kiosker og hjem. Trykkerierne arbejder på højtryk, og der bliver trykt mange vigtige sager på papirbanerne. Det er ikke meget indflydelse Pressens Fællesindkøb har på, hvad der bliver trykt – på nær en enkelt vigtig ting, nemlig FSC-mærket.

FSC-mærket pryder nu hele 27 dagblade
I dag står der ”FSC” på enten side 1, 2 eller bagsiden på langt de fleste dagblade. 27 titler er i skrivende stund FSC-certificerede i Danmark. Dette er ikke mindst spændende, fordi uafhængige forbrugerundersøgelser viser, at netop FSC-mærket er det mest anerkendte miljømærke blandt læserne. Over halvdelen af de adspurgte svarer, at FSC-mærket er det vigtigste miljømærke, som de kender til. Der var lang vej ned til Svane-, PEFC- og ISO14001-mærket. Det er derfor et stærkt logo, som den trykte avis kan profilere sig på miljømæssigt.

Papirudlevering fra Århus-lageret stopper i 2011
Efter nytår vil foreningen ophøre med at få sejlet papir til Århus-lagret. Lageret har stået til salg i over et år nu. Markedet for erhvervsejendomme er svært for tiden, og vi har derfor valgt at leje areal ud, indtil det kan sælges. Det betyder, at vi i løbet af januar og februar vil ophøre med at udlevere papir fra Århus-lageret. De praktiske forhold vil blive tilrettelagt i samarbejde med de berørte trykkerier.

Vellykket arrangement om IFRA highlights og nyt returpladesystem
Den 15. november holdt vi informationsdag i Pressens Fællesindkøb. 16 trykkerichefer og ansatte var mødt op til dagen. På mødet blev en 3-dages foredragsrække fra IFRA Expo messen i Hamborg kogt ned og præsenteret på 3 timer. Derudover præsenterede vi foreningens planer for et samarbejde omkring retur CTP-plader. Eftermiddagen bød på god spørgelyst, erfaudveksling og interesse for de fremlagte emner. Arrangementet blev godt modtaget, og vi vil derfor tilrettelægge lignende arrangementer i 2011.

Nyt år betyder nye kontrakter og priser
Nyt år varsler nye kontrakter. Avispapirforhandlingerne er skudt i gang, og de indledende dialoger er begyndt. I løbet af 2009 er råvarepriserne gået op – ikke mindst på elektricitet og returpapir. Dertil kommer, at den svenske kronekurs er gået op, hvilket alt andet lige gør, at vi må forvente lidt højere priser på avispapiret til næste år. Finpapiret regner vi med har toppet, og derfor for en tid vil ligge på det nuværende niveau. Olieprisen er steget ganske moderat over året, så næste års farvepriser står stadig helt åbent.

Få inspiration til julegaver til medarbejdere og kunder
Endelig er der så det med julen. Julehilsner og årskalendere er snart på vej. Skulle nogle af jer mangle ideer til medarbejder- eller kundejulegaver, så er der gode råd at hente hos foreningens medarbejdere. Læs mere om vores samhandelsaftaler og mange gode tilbud her i nyhedsbrevet.

God jul og godt nytår!

Thomas K. Isaksen
Adm. Direktør